Agenda (wijzigingen voorbehouden)

Veel van onze avonden zijn gratis toegankelijk. Hier hoeft niet voor te worden gereserveerd.

Mochten het betaalde concertavonden zijn, dan wordt dit duidelijk vermeld in onze agenda.

Voor betaalde avonden is reserveren gewenst. Bij reservering krijgt u korting op de toegangsprijs.  Reserveren

 

18 oktober 2018

CaDansa balfolkfestival

Entree: gratis voor Duivenaren en vaste bezoekers van het folkcafé, op donderdag 18 oktober.
Tijdens dit internationale festival, bent u als vaste bezoeker van ons folkcafé, welkom op de eerste avond. Wilt u het hele weekend komen, dan zult u kaarten moeten regelen via www.cadansa.nl . Hier kunt u dan uitzoeken of u alleen wilt dansen, of ook aan workshops wilt deelnemen. Wij zullen u welkom heten en indien nodig wegwijs maken in de balfolkwereld.
 
Tijdens deze avond zullen Duo de Schepper-Sanczuk(Be), 'Ndiaz(Fr) en BmB Light(Nl) optreden.
 

duo de Schepper-Sanczuk

 

'Ndiaz
 
Tickets voor dit weekend zijn te verkrijgen via www.cadansa.nl
 
Zaal open: 18:00 uur
Dansuitleg 18:30 uur
Start eerste band: 19:15 uur
 
 

16 november 2018

 
 
MANKES
 
MANKES was met hun 'alternative-indie-folk' ongeveer anderhalf jaar geleden al te gast bij De Liemers. In de afgelopen periode toerden zij door Duitsland, Zweden, Noorwegen en Engeland. Eerder dit jaar brachten zij hun live-album 'Zelhem' uit dat is opgenomen bij Radio Ideaal in Zelhem en door de band zelf is gemixt en gemasterd.
Los van de buitenlandse avonturen was MANKES ook op uiteenlopende podia in Nederland te zien en horen. Eind november gaat de band opnieuw naar Engeland voor een korte tour. Bij Folkcafé de Liemers is het alvast goed opwarmen voor dit avontuur! Wil je alvast in de stemming komen, dan kun je via alle bekende muziekplatformen (Spotify etc.) de muziek beluisteren.
https://open.spotify.com/artist/4jEJN4Oe5D8e3k7gvRft2P
Selma Peelen: stem, akoestische gitaar, saz, toetsen, percussie
Johan Visschers: stem, elektrische gitaar, percussie, toetsen, bas
 
 
Jelle Koch
Jelle Koch is negentien jaar oud. Zingt graag en begeleidt zichzelf op de gitaar. Zijn genre's liggen ver uit elkaar. Van country, rock, ballads tot blues. Zolang de lyrics maar goed zijn.. 
 
 

7 december 2018 

 
 

foto: Vincent Gal

Paul Mulder

De leeshond  (muzikale lezing door Paul Mulder)

De columns die Paul Mulder schreef voor de Gelderlander zijn verschenen in het boek ‘De leeshond’, samen met veel van zijn liedteksten. De titel van het boek verwijst naar Sparky. Deze lieve hulphond helpt jonge kinderen bij de edele kunst van het lezen. Verder schrijft Paul over rivieren en grenzen, roem en dukaten, høken en huilen, jukebox en wonderorgel, juffrouw Dora en ome Bennie, Heino en Muddy, andijvie en ananas, nesdöllekes en snuutjes, kerststress en vuurwerk, opa en oma, Chinezen en Rijnlanders, vaders en dames, kartrekkers en feestneuzen, het leven in de Liemers en nog veel meer. Tijdens een muzikale lezing worden de veelal humoristische columns afgewisseld met bijpassende liedjes.

www.paulmuldermuziek.nl

 
Gerard Slutter en Louis Roes
Gerard en Louis treden regelmatig op als duo. Daarbij zingen zij afwisselend hun eigen repertoire maar ook samen. Met o.a. jaren '50 '60 en '70 hits, eigen nummers, mooie evergreens & Ballads.
Vaak komen ook enkele cabareteske scénes aan bod. De aankondiging van de nummers loopt bij Louis nogal eens uit op een chaotisch hilarisch verhaaltje. Gerard vormt daarin een bewonderingswaardige tegenpool met zijn fraaie Ballads. De begeleiding is op gitaar.
Nieuw: Louis en Gerard zijn gestart met een nieuw programma: "Nederlandse Smart liedjes". Kun je zingen, zing dan mee. Wil je niet zingen? Geen probleem, als je er maar bij bent. Muziek speciaal voor de jeugd van vroeger.
 
 
 
Alkina
De band Alkina treedt regelmatig op met hun traditionele instrumenten, welke een lust voor oor en oog zijn voor de liefhebber. De native fluit en de didgeridoo zijn de hoofdinstrumenten. De warme klanken van de native flute vormen de basis, en worden ondersteund door het kenmerkende geluid van de didgeridoo. Maar ook de Fuyara, Davul, Alboka en Raf drum zullen de revue passeren.