Agenda (wijzigingen voorbehouden)

Veel van onze avonden zijn gratis toegankelijk. Hier hoeft niet voor te worden gereserveerd.

Mochten het betaalde concertavonden zijn, dan wordt dit duidelijk vermeld in onze agenda.

Voor betaalde avonden is reserveren gewenst. Bij reservering krijgt u korting op de toegangsprijs.  Reserveren

 
 

3 februari 2017

 
foto: Annemieke Kok-Smeltwater
JUDITH&TOINE&FEMKE

“FACING THE WATER”

Met het programma “FACING THE WATER” presenteren JUDITH&TOINE&FEMKE zich voor de eerste keer voor publiek. Wordt het “The beginning of something beautiful?”, zoals Toine zich afvraagt in het eigen geschreven lied naar aanleiding van de fotoshoot.
Na het avontuur in het water vinden Judith, Toine en Femke dat het tijd is voor vaste grond onder de voeten, een podium waarop ze hun repertoire aan het publiek ten gehore kunnen brengen. Ze brengen liedjes waarvan de kracht van de zang, van de compositie en van de tekst voorop staat. Van uptempo tot ingetogen, van de betere covers tot eigen werk.
Via de gitaarles van Toine is de samenwerking ontstaan. Judith, met zangervaring in koren en ensembles, blaast met dit avontuur haar passie voor zingen een nieuw leven in en hoopt met haar zang het publiek te boeien en mee te nemen in het verhaal van de liedjes. Femke is van jongs af aan met muziek bezig, bespeelt naast gitaar diverse andere instrumenten en zingt graag mee. Haar muzikale kennis maakt het mogelijk om hier en daar zelf wat te arrangeren. Judith en Femke maken al 10 jaar deel uit van het vocale damesensemble Notice. Toine is gitarist, componist en tekstschrijver. Hij trad op in verschillende formaties en nam diverse cd’s op. Daarnaast organiseert hij concerten in Huize Vredenburg, Westervoort. Een veertigtal eigen liedjes staan bij de Buma|Stemra geregistreerd.
JUDITH&TOINE&FEMKE bestaat uit Judith Nijland met zang, Toine Claessen en Femke de Backer op gitaar. Zij zingen ook meerstemmig.
 
 
 
On Shadows and Sunspots
On Shadows and Sunspots nemen u mee op een muzikale reis naar de zon. Helder klinkende stemmen, ondersteund door de zwaardere tonen van cello en piano. 
On Shadows and Sunspots bestaat uit:
Robin Lammertink (Vocals)
Heleen de Jonge (Cello, Vocals)
Laurens Krah (Piano, Guitar, Bouzouki)
 
 
Deze artiesten zijn te horen op onze video pagina.
 
 
 
Alkina
De band Alkina is regelmatig te zien en te horen met hun traditionele instrumenten. De nummers worden opgebouwd met de natuurlijke tonen en down to earth vibraties met invloeden uit Australië, Slowakije en Amerika.
Instrumenten als de didgeridoo, native flute, fuyara en RAVdrum worden alle intuïtief bespeeld en brengen een samensmelting van deze culturen bij elkaar. 
 
Deze artiesten zijn te horen op onze video pagina.
 
 

3 maart 2017

Wild Geese, music from the celtic countries

Entree: € 12,50  Bij reservering € 10,00. folkcafe-de-liemers.webnode.nl/reserveren/
Een Wild Geese concert neemt u mee op een reis door de mist en de bergen van Schotland en Ierland, waar het land nog ongerept en mooi is. Hun wortels stevig verankerd in de traditionele muziek, geeft Wild Geese een opwindende stijl van spelen.
Het is een subtiele mengeling van de oude vermengd met de nieuwe, dat zorgt voor een geluid dat is een unieke muzikale ervaring.Tunes en liedjes worden gespeeld op een breed scala aan muziekinstrumenten.
Songs over heksen, ridders en andere mythische wezens. Samen gesmolten in de reels jigs en folk rock. En om de avond compleet te maken wordt er natuurlijk Guiness geschonken.

Deze artiesten zijn te horen op onze video pagina.

7 april 2017

Bert Pruis
Bert komt graag vanuit Zwolle naar het folkcafé in Duiven, om u te laten genieten van zijn 'fingerstyle country blues'. Deze speciale manier van spelen eist de nodige ervaring, en dat heeft Bert inmiddels wel na de diverse optredens die hij in de loop der jaren heeft gegeven op de verschillende podia.
 
 
Tuesday Night Music Club
Tuesday Night Music Club is een band met behoorlijk ervaren muzikanten. Zij houden van Americana in de ruimste zin van het woord en spelen vaak minder bekende sfeervolle covers en schrijven ook zelf liedjes. TNMC kenmerkt zich door goed op elkaar ingespeelde muzikanten en de twee zangeressen zorgen voor sfeervolle zang. De gitarist is in staat om mooie invulling van solo's te geven of juist bij intieme nummers een subtiele sound toe te voegen.
Nicole Reijmer: gitaar, leadzang
Wietse Ferwerda: electrische gitaar
Jose Arends: contra bas
Marcel te Brake: drums
Trees Wesselingh: zang
 
 
StringBean 
De bijnaam van James Taylor, snijboon, een singer-songwriter in de Amerikaanse folk traditie, is naamgever van Stringbean. Stringbean brengt humorvolle nummers, maar ook ingetogen luisterliedjes. Op het repertoire staan behalve songs van Taylor ook nummers van Venice, John Hiatt en Norah Jones.
 
 

12 mei 2017 

 
Crash Out
Crash Out is een 6 koppige cover band uit Zevenaar (3 dames en 3 heren) en spelen op hun eigen wijze nummers van: o.a. Mary Black, Calvin Russel, Lou Reed, Allen Ginsberg, Ilse Delange, Rames Shaffy, Leonard Cohen en vele anderen. Plezier in het muziek maken staat voorop en daarnaast kunnen ze ook daadwerkelijk iets brengen. 
De band bestaat uit: Helma van Manen (zang), Karin Kasteel (zang, ukelele), Jan Bergmans (zang, percussie, gitaar), Margo Egberts (zang, keyboard en percussie), Wim Bisselink (basgitaar) en Wian Egberts (zang, gitaar).
 

Deze artiesten zijn te horen op onze video pagina

2 juni 2017

Nick Boersma
Eind 2015 heeft Nick de stoute schoenenaangetrokken, en is begonnen met zijn eigen project, Golden Earring liedjes spelen en zingen.  *Nickplaysearring*
soundcloud.com/nick-plays-earring

 

CORDA 
Corda is een unieke en magische samensmelting van West-Afrikaanse en westerse klassieke, minimal music en andere muziek.
Corda bestaat uit "artist in recidence" Layba Diawara (Kora en N'goni) en Gertjan Eldering (Piano). De combinatie van deze talentvolle en inventieve musici leidt tot muziek direct uit het hart – veel meer dan alleen een cross-over.