Agenda (wijzigingen voorbehouden)

Veel van onze avonden zijn gratis toegankelijk. Hier hoeft niet voor te worden gereserveerd.

Mochten het betaalde concertavonden zijn, dan wordt dit duidelijk vermeld in onze agenda.

Voor betaalde avonden is reserveren gewenst. Bij reservering krijgt u korting op de toegangsprijs.  Reserveren

 

19 t/m 22 oktober 2017

Cadansa balfolk festival 
Balfolk is een dansfeest met live folkmuziek. Gedanst wordt er in koppels of in groepen. Bij de meeste bals is er vooraf een dansuitleg van de belangrijkste dansen (Scottish, Mazurka, Cercle, Jig, Andro). De basis van deze dansen is vrij eenvoudig, dus iedereen kan meteen meedansen! Tegelijkertijd is er in de dans ook heel veel ruimte voor spelen en improvisatie, waardoor het ook als je langer danst zeker niet gaat vervelen. Ook is er vaak later op de avond/nacht een sessie, dus aarzel niet om je instrument mee te nemen en wat mee te spelen!!!
 
De muzikanten voor dit evenement zijn:
Duo Jonsson- Coudroy (Zweden/Frankrijk)
Wouter en de Draak (Nederland)
Mr. Klof ((Frankrijk)
Duo Huiban-Thebaut (Frankrijk)
Hot Griselda (Nederland)
KV Express Trio (België)
Filippo Gambetta & Emilyn Stam (Italië/Canada)
Aidreann (België)
Lyradanz (Italië)
Quaus de Lanla (Frankrijk)
Sous Le Pont (Frankrijk)
Té (Nederland)
Tribal Jaze (Frankrijk)
Estremia (Italië)
 
 
Voor folkcafé de Liemers speelt:
Tim Elfring
Tim Elfring is al jaren actief in de muziek. Met zijn energieke Keltische folkband Pyrolysis heeft hij al in heel Nederland op verschillende grote podia en festivals gestaan, en ook als gast- en sessiemuzikant heeft hij al in veel verschillende formaties in allerlei stijlen opgetreden. Al deze muzikale ervaring leidde hem er uiteindelijk toe om ook eens in zijn eentje het podium te betreden. Gewapend met zijn Ierse bouzouki speelt hij een gemengde set van eigen werk en traditionele Keltische folkliederen. Zijn muziek gaat veelal over dronkenschap, verdriet, heimwee en andere zweepslagen van het leven, maar deze sombere dingen worden op een energieke en opzwepende manier vertolkt door zijn krachtige spel en heldere stem. Tim Elfring geeft het publiek een memorabele ervaring met zijn eigenwijze folkmuziek!
 
Madlot balfolk speelt ten dans!
Traditionele muziek in een eigen jasje, zalig om op te dansen: scottisch, wals, polka, mazurka, rondeau, andro, hanterdro, enz. enz. Zij gebruiken daarbij ter inspiratie melodieën uit het repertoire van speellieden ons voorgingen.
Dat leidt tot een bourree met de titel De Bon Potassie, een rondeau genaamd Het Vissertje, een Anglois als scottisch en prachtige walsen met de namen Spek in de pan en Italiaanse Schoorsteenveger.
 
Madlot bestaat uit: 
Marianne Heselmans, Bert Lotz en Judica Lookman.
Luister naar: De Bon Potassie
 

17 november 2017

 
Ella Visser
Wegens omstandigheden is het optreden van Ella geannuleerd.
 
 
 
Kurt Efting : Liefde was dichtbij
 
Vanuit het huis aan de Nieuwe Parklaan waar zijn ouders begin 70er jaren neerstreken kon je de zee en het Kurhaus nog ongerept zien liggen. En toen Singer-Songwriter Kurt Efting zijn allereerste noten op de gitaar speelde, dansten de zeemeeuwen om zijn zolderraam. In de verte het silhouet van de vuurtoren van Scheveningen die 's avonds zijn kamer vulde met felle lichtbundels. De jonge Kurt waande zich een ster in het stralende licht.
 
Geraakt in het Circustheater
Zijn ouders namen hem mee als 13 jarige mee naar Paul van Vliet in het nabijgelegen Circustheater. Diep geraakt door de show en de liedjes wist hij vanaf dat moment wat hij wilde: liedjes maken. Een mijlpaal in zijn jonge leven was dan ook het debuut dat hij jaren later mocht maken in een uitverkocht theater PePijn.
Studioalbum maart 2017
De release van het studioalbum 'Liefde was dichtbij' was een nieuw hoogtepunt voor de Nederlandstalige Singer Songwriter/gitarist. De 10 luisterliedjes op het door BJ Baartmans geproduceerde album zijn een hommage aan de folkpop Singer Songwriters uit de jaren 60-70. Een toegankelijk en heel persoonlijk album vol van verlangen. Maar ook van: balans opmaken, loslaten en doorgaan.
 
 
 
Leo de Kruis en Niek Edeling
Leo is begin jaren ’70 van de vorige eeuw begonnen met het spelen in bandjes. Zijn eerste serieuze bandje was de Nederlandstalige folkgroep Sistrum. Met traditioneel repertoire had de band veel succes en bracht 2 l.p.’s uit. Sistrum verscheen op  zo’n beetje alle folk-podia in Nederland. AVRO’s folk-live, hèt folkprogramma op de radio wijdde twee uitzendingen aan ze en ook in het buitenland werden ze regelmatig in clubs en op festivals gevraagd.
Later ging Leo zelf liedjes schrijven voor Sistrum, hiermee werd o.a. een cassette volgespeeld. Na een periode waarbij Leo in twee country&westernbands optrad (en cd’s opnam) kwam Sistrum in 2001 weer bij elkaar, deze periode duurde tot 2007, ook nu schreef Leo weer veel liedjes, die op twee cd’s terecht kwamen.
In 2016 kwam Sistrum nog voor een aantal laatste optredens bij elkaar, waarna de band definitief ophield te bestaan.
Twee jaar geleden besloot Leo om weer nieuwe liedjes  te gaan schrijven en daarmee op te treden, nu als solist. Hij bracht met dit nieuwe materiaal in 2016 een cd uit : “Terug bij de Rivier”. Deze cd werd zeer goed ontvangen in de landelijke pers.
Leo bekijkt in zijn liedjes alledaagse en voor velen herkenbare zaken vanuit een originele invalshoek waarbij de humor vaak niet ver weg is.
Tijdens dit optreden zal Leo worden bijgestaan door Niek Edeling. Niek is percussionist en bespeelt o.a. een BluePoint Steelharp, een percussie-instrument dat wonderlijke klanken voortbrengt.
website: www.leodekruis.nl
 
Deze artiesten zijn te beluisteren op onze video pagina.

 

8 december 2017

 
BLUNT
Blunt is een folkrockband uit Belgie.
In de afgelopen 10 jaar gaf Blunt veel conceerten in België, maar ook in Nederland, Duitsland, Frankrijk ,Denemarken en Ierland.Festivals als Folkfestival Dranouter, Skägen festival, Mediaval Festival Selb, La Citadelle en Bordees, enz..
Na vijf albums te hebben uitgebracht, kwam eind 2016 hun zesde album uit.
In 2012 besloten enkele van de oprichters van Blunt de band te verlaten. Deze veranderingen bleken een gloednieuwe en enthousiaste vorming te zijn. Blunt - nieuwe stijl - staat voor een solide en unieke live performance met 2 leadsingers en veel energie!
Blunt's huidige line up: Pieter Nuyttens (leadvocals, sleutels, gitaar), Yannick Swennen (viool, backingvocals), Jurgen Demeyere (leadvocals, gitaren), Stijn Deldaele (bas, backingvocals), Gino Verstraete (drums, backingvocals).
 
Deze artiesten zijn te beluisteren op onze video pagina.