Agenda (wijzigingen voorbehouden)

Veel van onze avonden zijn gratis toegankelijk. Hier hoeft niet voor te worden gereserveerd.

Mochten het betaalde concertavonden zijn, dan wordt dit duidelijk vermeld in onze agenda.

Voor betaalde avonden is reserveren gewenst. Bij reservering krijgt u korting op de toegangsprijs.  Reserveren

 
 

7 april 2017

Bert Pruis
Bert komt graag vanuit Zwolle naar het folkcafé in Duiven, om u te laten genieten van zijn 'fingerstyle country blues'. Deze speciale manier van spelen eist de nodige ervaring, en dat heeft Bert inmiddels wel na de diverse optredens die hij in de loop der jaren heeft gegeven op de verschillende podia.
Deze artiest is te beluisteren op onze video pagina.
 
 
 
Tuesday Night Music Club
Tuesday Night Music Club is een band met behoorlijk ervaren muzikanten. Zij houden van Americana in de ruimste zin van het woord en spelen vaak minder bekende sfeervolle covers en schrijven ook zelf liedjes. TNMC kenmerkt zich door goed op elkaar ingespeelde muzikanten en de twee zangeressen zorgen voor sfeervolle zang. De gitarist is in staat om mooie invulling van solo's te geven of juist bij intieme nummers een subtiele sound toe te voegen.
Nicole Reijmer: gitaar, leadzang
Wietse Ferwerda: electrische gitaar
Jose Arends: contra bas
Marcel te Brake: drums
Trees Wesselingh: zang
Deze artiesten zijn te horen op onze video pagina.
 
 
 
StringBean 
De bijnaam van James Taylor, snijboon, een singer-songwriter in de Amerikaanse  Folk-traditie, is naamgever van Stringbean. Ooit begonnen als gitaartrio, nu uitgegroeid naar een vijfmans-formatie die naast repertoire van James Taylor onder andere ook andere Amerikaanse Folkmuziek en Bluegrass ten gehore brengt. Nummers van artiesten zoals Norah Jones, John Hiatt, Venice en Doc Watson worden gespeeld.
StringBean bestaat uit:
Frank Nel: drums, percussie en zang
Fred Hissink: banjo en mondharmonica
Nico Schröder: bas
Peter Reijrink: gitaar en zang
Ton Brouwers: gitaar en zang
 
 

12 mei 2017 

 
Gerard Slutter
Gerard met zijn eigen specifieke stemgeluid is regelmatig te gast geweest op diverse open podia. Een aantal jaren heeft hij niets meer met muziek gedaan, maar nu is hij weer eens te horen op het open podium. Daarbij zijn ook de eigen composities het luisteren meer dan waard.
Kenmerkend voor Gerard zijn de mooie melodieuze “rustige” popsongs die voorbijkomen.
gerardslutter.nl/WP/

Deze artiest is te horen op onze video pagina.

 
 
Lin & Ar
Het repertoire bestaat volledig uit eigen werk. Het zijn Engelstalige, romantische, sfeervolle luisterliedjes die door middel van goede gesprekken, persoonlijke ervaringen en ritmische tunes op de gitaar ontstaan. De teksten gaan over de kleurrijke natuur, de liefde en alles wat het leven mooi maakt. Maar ook onzekerheden schuwen ze niet. Alhoewel ze tijdens het maken van hun liedjes niet direct de intentie hebben, herkennen luisteraars iedere keer weer Ierse en Keltische invloeden.
Kortom, het zijn kleine pop/folkliedjes met een positieve boodschap: "ontspan, sluit je ogen en droom lekker weg"  muziek.

www.linenar.nl/

Deze artiesten zijn te horen op onze video pagina.
 
 
 
Crash Out
Crash Out is een 6 koppige cover band uit Zevenaar (3 dames en 3 heren) en spelen op hun eigen wijze nummers van: o.a. Mary Black, Calvin Russel, Lou Reed, Allen Ginsberg, Ilse Delange, Rames Shaffy, Leonard Cohen en vele anderen. Plezier in het muziek maken staat voorop en daarnaast kunnen ze ook daadwerkelijk iets brengen. 
De band bestaat uit: Helma van Manen (zang), Karin Kasteel (zang, ukelele), Jan Bergmans (zang, percussie, gitaar), Margo Egberts (zang, keyboard en percussie), Wim Bisselink (basgitaar) en Wian Egberts (zang, gitaar).
 

Deze artiesten zijn te horen op onze video pagina

2 juni 2017

 

Leo de Kruis

Leo is begin jaren ’70 van de vorige eeuw begonnen met het spelen in bandjes. Zijn eerste serieuze bandje was de Nederlandstalige folkgroep Sistrum. Met traditioneel repertoire had de band veel succes en bracht 2 l.p.’s uit. Sistrum verscheen op  zo’n beetje alle folk-podia in Nederland. AVRO’s folk-live, hèt folkprogramma op de radio wijdde twee uitzendingen aan ze en ook in het buitenland werden ze regelmatig in clubs en op festivals gevraagd.
Later ging Leo zelf liedjes schrijven voor Sistrum, hiermee werd o.a. een cassette volgespeeld. Na een periode waarbij Leo in twee country&westernbands optrad (en cd’s opnam) kwam Sistrum in 2001 weer bij elkaar, deze periode duurde tot 2007, ook nu schreef Leo weer veel liedjes, die op twee cd’s terecht kwamen.
In 2016 kwam Sistrum nog voor een aantal laatste optredens bij elkaar, waarna de band definitief ophield te bestaan.
Twee jaar geleden besloot Leo om weer nieuwe liedjes  te gaan schrijven en daarmee op te treden, nu als solist. Hij bracht met dit nieuwe materiaal in 2016 een cd uit : “Terug bij de Rivier”. Deze cd werd zeer goed ontvangen in de landelijke pers.
Leo bekijkt in zijn liedjes alledaagse en voor velen herkenbare zaken vanuit een originele invalshoek waarbij de humor vaak niet ver weg is.
Tijdens dit optreden zal Leo begeleidt word door Niek Edeling. Niek speelt allerlei verschillende percussie en mondharmonica.
 

leo-de-kruis.webnode.nl/

Deze artiest is te beluisteren op onze video pagina.