Agenda (wijzigingen voorbehouden)

Veel van onze avonden zijn gratis toegankelijk. Hier hoeft niet voor te worden gereserveerd.

Mochten het betaalde concertavonden zijn, dan wordt dit duidelijk vermeld in onze agenda.

Voor betaalde avonden is reserveren gewenst. Bij reservering krijgt u korting op de toegangsprijs.  Reserveren

 
 

 

2 juni 2017

 
Aelixihr
Tijdens zijn vorige optreden in het folkcafé was het publiek erg enthousiast, en vonden het jammer dat het optreden al was afgegelopen. Vandaar dat we hem nogmaals op het podium hebben gevraagd. Iets wat hij zelf ook erg leuk vond.
Aelixihr is behalve op concerten in en om Berlijn, twee keer achter elkaar op het "Les grands Bals de l'Europe" Folk Festival in St.Gervais in Frankrijk uitgenodigd.
Het afwisselende repertoire bestaat uit eigen composities en west-europese traditionals uit de Noordzee-regio in intime, polyfone, dynamische en kleurrijke arrangementen met ruimte voor improvisatie.
 
 
Deze artiest is te horen op onze video pagina.
 
 

foto: Ralf Mitsch

MANKES
MANKES is sinds 2014 regelmatig op diverse podia te zien en horen: van de Melkweg in Amsterdam tot festivals, huiskamers en dakterrassen door het hele land. Begin juli 2016 werd er voor het eerst in Duitsland gespeeld.
In de zomer van 2014 werd het gelijknamige debuut (een 7-track mini-album) opgenomen dat op 1 oktober 2014 in eigen beheer via e t f records werd uitgebracht. Op 3 april 2016 werd de opvolger “Kill the Birds” (e t f records) officieel gepresenteerd.
Visueel zit MANKES ook niet stil. Zo zag op 1 december 2014 de volledig zelf geproduceerde stop-motion video van het nummer Snow het levenslicht en precies een half jaar later werd de tweede video gelanceerd: Surely. Op 15 oktober werd The Bitter Girl-video uitgebracht. De muziek bij deze video is een remix van Judge P. Tenslotte mocht 23 november 2016 de video van I’ll Never Be Yours de wijde wereld in.
Een experiment met twee werelden: de melancholische mix van folk-invloeden (fado, Ierse folk) van Selma en de postpunk van The Weak And The Strong. 
Zoals gezegd houdt MANKES er een sterke doe-het-zelf-mentaliteit op na. Zo worden ook alle visuele uitingen zoals hoesjes, video’s en merchandise bedacht en gemaakt door de band.
 
Selma Peelen: stem, akoestische gitaar, saz, toetsen, percussie, programming
Johan Visschers: stem, elektrische gitaar, percussie, toetsen, programming
Peter Kahmann: drums, percussie, toetsen
 

foto: Ralf Mitsch

Deze artiesten zijn te beluisteren op onze video pagina.

 

 

Bass and Treble band

Ruim tien jaar geleden zijn Harold Hut (drums) en Gerrit Hut (bass) de Bass and Treble band begonnen. Gerrit heeft ruime ervaring als gitarist/zanger bij " Neighbours" uit Ede maar voor Harold is het een autodidactische start als drummer. Aangevuld met een gitarist en later een toetsenist was deze rock and Roll band al gauw de huisband van café Rooks in Winterswijk. 
Afgelopen herfst zijn de gitarist en toetsenist hun eigen muzikale weg gegaan. Gerrit vond via muzikantenbank de nieuwe lead gitarist Jan Kalis. Jan is een groot fan van Mark Knopfler wat ook heel herkenbaar is in zijn gitaarspel en in het repertoire van de band. 
Sinds januari 2017 is de band gecompleteerd met gitarist Jan Willem Chevalking. Jan Willem speelt al langer in een band met zijn drie broers alwaar ze eigen muziek maken. De Bass and Treble band speelt up tempo covers geïnspireerd door Mark Knopfler, Chuck Berry, Eric Clapton, John Mayer, Creedence Clearwater Revival en BB King. 
 
Deze artiesten zijn te beluisteren op onze video pagina.

 

 

 

8 september 2017

Gereserveerd

13 oktober 2017

19 t/m 22 oktober 2017

Cadansa balfolk festival 
Balfolk is een dansfeest met live folkmuziek. Gedanst wordt er in koppels of in groepen. Bij de meeste bals is er vooraf een dansuitleg van de belangrijkste dansen (Scottish, Mazurka, Cercle, Jig, Andro). De basis van deze dansen is vrij eenvoudig, dus iedereen kan meteen meedansen! Tegelijkertijd is er in de dans ook heel veel ruimte voor spelen en improvisatie, waardoor het ook als je langer danst zeker niet gaat vervelen. Ook is er vaak later op de avond/nacht een sessie, dus aarzel niet om je instrument mee te nemen en wat mee te spelen!!!

17 november 2017

Leo de Kruis en Niek Edeling
Leo is begin jaren ’70 van de vorige eeuw begonnen met het spelen in bandjes. Zijn eerste serieuze bandje was de Nederlandstalige folkgroep Sistrum. Met traditioneel repertoire had de band veel succes en bracht 2 l.p.’s uit. Sistrum verscheen op  zo’n beetje alle folk-podia in Nederland. AVRO’s folk-live, hèt folkprogramma op de radio wijdde twee uitzendingen aan ze en ook in het buitenland werden ze regelmatig in clubs en op festivals gevraagd.
Later ging Leo zelf liedjes schrijven voor Sistrum, hiermee werd o.a. een cassette volgespeeld. Na een periode waarbij Leo in twee country&westernbands optrad (en cd’s opnam) kwam Sistrum in 2001 weer bij elkaar, deze periode duurde tot 2007, ook nu schreef Leo weer veel liedjes, die op twee cd’s terecht kwamen.
In 2016 kwam Sistrum nog voor een aantal laatste optredens bij elkaar, waarna de band definitief ophield te bestaan.
Twee jaar geleden besloot Leo om weer nieuwe liedjes  te gaan schrijven en daarmee op te treden, nu als solist. Hij bracht met dit nieuwe materiaal in 2016 een cd uit : “Terug bij de Rivier”. Deze cd werd zeer goed ontvangen in de landelijke pers.
Leo bekijkt in zijn liedjes alledaagse en voor velen herkenbare zaken vanuit een originele invalshoek waarbij de humor vaak niet ver weg is.
Tijdens dit optreden zal Leo worden bijgestaan door Niek Edeling. Niek is percussionist en bespeelt o.a. een BluePoint Steelharp, een percussie-instrument dat wonderlijke klanken voortbrengt.
website: www.leodekruis.nl
 
Deze artiesten zijn te beluisteren op onze video pagina.

 

8 december 2017

 
BLUNT
Blunt is een folkrockband uit Belgie.
In de afgelopen 10 jaar gaf Blunt veel conceerten in België, maar ook in Nederland, Duitsland, Frankrijk ,Denemarken en Ierland.Festivals als Folkfestival Dranouter, Skägen festival, Mediaval Festival Selb, La Citadelle en Bordees, enz..
Na vijf albums te hebben uitgebracht, kwam eind 2016 hun zesde album uit.
In 2012 besloten enkele van de oprichters van Blunt de band te verlaten. Deze veranderingen bleken een gloednieuwe en enthousiaste vorming te zijn. Blunt - nieuwe stijl - staat voor een solide en unieke live performance met 2 leadsingers en veel energie!
Blunt's huidige line up: Pieter Nuyttens (leadvocals, sleutels, gitaar), Yannick Swennen (viool, backingvocals), Jurgen Demeyere (leadvocals, gitaren), Stijn Deldaele (bas, backingvocals), Gino Verstraete (drums, backingvocals).
 
Deze artiesten zijn te beluisteren op onze video pagina.